Gewone pagina toevoegen
Een gewone pagina is niet gekoppeld aan een overzicht en staat op zichzelf. Je kan deze pagina inrichten met secties en elementen. In de paragraaf Secties en de paragraaf Elementen vind je daar meer informatie over.
Gewone pagina toevoegen
Je maakt een gewone pagina aan op de volgende manier:
1. Log in in het CMS en ga naar de editor van de website.
2. Klik in het menu van de editor op Toevoegen (derde icoon). Er opent een lijstje met alle typen pagina's die je kunt toevoegen.
3. Selecteer 'Pagina toevoegen'.
4. Er opent nu een editor venster. Hier vind je alle postinstellingen van de nieuws pagina die je aanmaakt.
5. Klik op het tabblad Inhoud. Vul de volgende informatie in:
- Titel: Hier vul je de titel van de vacature in.
- Gepubliceerd: Als de toggle oranje is, dan is de pagina gepubliceerd en dan kunnen bezoekers de pagina vinden op de site. Als je de pagina niet publiceert, dan is deze alleen te bekijken in de editor als beheerder van de site.
- Hoofd van de pagina: Hier stel je de header van de pagina in. Dit is een afbeelding met een titel en korte tekst. Optioneel kun je een button toevoegen aan de header. Je kunt voor desktop en mobiel een aparte afbeelding instellen. Het is ook mogelijk om een video als header in te stellen, hiervoor gebruik je Vimeo. Meer informatie daarover vind je hier.
6. Klik op het tabblad Instellingen & SEO en vul hier de volgende velden in:
- SEO titel: Vul hier de titel in die door zoekmachines, zoals Google, getoond moet worden voor deze pagina.
- SEO omschrijving: Vul hier een omschrijving (max. 180 tekens) in van wat er op de pagina te vinden is. Gebruik ook hier idealiter de naam van de school om de vindbaarheid van de pagina te vergroten.
- Valt onder pagina: Wil je dat een pagina 'onder' een andere pagina valt, dan kan je hier de 'moeder' pagina selecteren. Dit zorgt ervoor dat de slug (URL) van de nieuwe pagina aangepast wordt: www.voorbeeldschool.nl/titel-moederpagina/voorbeeldpagina.
7. Klik vervolgens op Opslaan.
8. Vervolgens vul je de pagina met content door gebruik te maken van secties. In de paragraaf Secties vind je hierover meer informatie.