Postinstellingen

Inhoudsopgave

Wat zijn postinstellingen?

Je vindt de postinstellingen als je op het tweede icoon van boven in het editor menu klikt (de moersleutel). Postinstellingen zijn instellingen die gelden voor de pagina waar je op dat moment bent binnen de website. Het zijn algemene instellingen voor die pagina.
Voorbeeld: je bent ingelogd als admin en bent in editor modus op de homepage van de website. Als je nu op het icoon van postinstellingen klikt, dan zal je alle instellingen zien die bij de homepage horen. Denk aan basisinstellingen zoals de titel van de pagina en of de pagina gepubliceerd is.

Postinstellingen per type pagina

Welke postinstellingen een pagina precies heeft, kan verschillen afhankelijk van het type pagina. Zo wordt er voor een vacature pagina meer informatie gevraagd bij de postinstellingen dan voor een gewone, blanco pagina.

In het hoofdstuk Pagina's wordt er per type pagina toegelicht welke informatie er bij de postinstellingen moet worden ingevuld.

Je vindt de postinstellingen door op het tweede icoon in het menu van de editor te klikken

Een pagina delen zonder te publiceren

Wil je een pagina of nieuwsbericht laten controleren voordat het online gaat, bijvoorbeeld door je directeur? Met een preview link deel je een ongepubliceerde pagina met iemand die geen toegang heeft tot het CMS. Diegene ziet de pagina zoals die er na publicatie uitziet, terwijl de pagina voor bezoekers onzichtbaar blijft.

⚠️ Let op Iedereen die de link heeft, kan de pagina bekijken. Deel de link alleen met de mensen die de pagina moeten controleren.

Een preview link maken

  1. Maak een nieuwe pagina aan en zorg dat de pagina niet gepubliceerd is.
  2. Voeg je content toe.
  3. Open de Post instellingen via het moersleutel-icoon. Dat is het tweede icoon in de zwarte balk links.
  4. Ga in het blok Inhoud naar Creëer preview link.
  5. Kies in het datumveld tot wanneer de link geldig moet zijn. Laat je dit veld leeg, dan blijft de link geldig tot je de pagina publiceert.
  6. Klik op Creëer preview link.
  7. Klik op het kopieer-icoon naast de link en stuur de link naar je collega, bijvoorbeeld per mail.

Een preview link verwijderen

Wil je niet langer dat de pagina via de link te bekijken is? Dan verwijder je de link.

  1. Open de Post instellingen via het moersleutel-icoon. Dat is het tweede icoon in de zwarte balk links.
  2. Ga in het blok Inhoud naar Verwijder preview link.
  3. Klik op Verwijder preview link.
  4. Klik op Opslaan.

Wie de link daarna opent, krijgt een foutmelding in plaats van de pagina.

💡 Tip Hoeft de pagina maar kort gecontroleerd te worden? Stel dan een einddatum in, zodat de link niet langer bruikbaar blijft dan nodig.

Extra hulp nodig?

Heb je extra ondersteuning nodig bij het doorvoeren van wijzigingen op de website of loop je tegen een technisch probleem aan? Stuur een bericht via onze Servicedesk.